BERNARDUSPAD Beeld en verhaal

BERNARDUSPAD_infobord_kln

 

 

 

BERNARDUSPAD beeld en verhaal.
Een buitenexpositie waarin beeldende- en literaire kunst samenkomen. Vanaf nu te zien in de tuin van St Bernardus, gelegen achter het pand van Foto21 in Bredevoort.
Toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

 

Prins Bernhard Cultuurfonds_alternatief_CMYK_logo

 

Vrees en treur niet

‘Vrees en treur niet’ is de titel van het verhaal dat de uit Bredevoort afkomstige schrijver Gerjon Gijsbers geschreven heeft voor de expositie ‘Bernarduspad, beeld en verhaal’. De titel verwijst naar bastions van de vroegere stadsmuur van Bredevoort, met de namen Vreesniet en Treurniet. De geschiedenis vertelt dat in de tuin kerkelijke feesten en sacramentsprocessies gehouden zijn waarbij de Mariagrot werd aangedaan. De namen van de bastions en ook de Mariagrot vindt u nog langs het hoger gelegen betonnen pad. St. Bernardus is het grote witte gebouw aan de rechterkant van de tuin. Het heeft dienstgedaan als nonnenklooster, sanatorium en tot voor kort als bejaardenhuis.
De tuin, de gracht en de historische elementen zijn verwerkt in het verhaal.

Fotografen van het OFC hebben zich door het verhaal laten inspireren en de beelden gemaakt. OFC (Oostgelders Fotografen Collectief) bestaat uit negen fotografen. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. Het OFC heeft als doelstelling elkaar te inspireren en te ondersteunen op kunstzinnig en fotografisch
gebied. Hierbij staan de persoonlijke ontwikkelingen van de individuele leden centraal. De fotografen zijn: Marion Bauhuis, Grietje Bouman, Bettina Hogeweg, Stan Kerlen, Gerrit Korn, Wim Peters, Ellen Sessink, Peter van Tuijl en Dinie Wikkerink.

Bernarduspad is een crossing borderproject waarin, historie, beeldende kunst en jong schrijverstalent samenkomen.

Bernarduspad is geïnitieerd door Foto21Bredevoort, in nauwe samenwerking met het Oostgelders Fotografen Collectief. De realisatie kwam tot stand met steun van Bredevoorts Belang, subsidies van de Gemeente Aalten en
het prins Bernhard Cultuurfonds.