Huidige expositie

openingstijden wo t/m zo van 11 – 17 uur

 

Nieuwe expositie bij Foto21Bredevoort

flyer Marcel Geven_kln

In de Wandelgang: 18 augustus t/m 30 september

Just the four of us

Vier foto’s (50×50) geprint op alupanel zijn de opmaat op de wandelgang die leidt naar de tentoonstelling van de overige exposanten van FOTO21 in Bredevoort.

Between love and chaos.
Momenten van emoties, gedachten en  ervaringen gevolgd door creatieve processen en concepten waarbij de totstandkoming onderdeel uitmaakt van het geheel en elke uitingsvorm is toegestaan.
Abstracte vormen, krachtige kleuren en licht spelen hierbij een belangrijke rol.
Voortdurend op zoek naar een diepere laag waarbij het bestaande beeld een transformatie ondergaat op weg naar een nieuwe realiteit.

Marcel
Op jonge leeftijd geïnteresseerd in o.a. kunst, film en muziek.
Van 2012 tot heden verdiept M. zich in de kunst middels literatuur en diverse bezoeken aan binnen en buitenlandse musea en galeries in o.a. Italië, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Schotland en Duitsland. Tijdens deze reis wordt de basis gelegd voor uiteenlopende kunstuitingen in woord, beeld en geluid.
Een omnivoor met een passie voor moderne abstracte kunst, alternatieve muziek en arthouse films.
Het scheppingsproces bestaat uit een opeenvolging van instinctieve en impulsieve artistieke handelingen in combinatie met doordachte overwegingen. Blind varen op het kompas van de zintuiglijke ervaring. 

M. Studeert in 1996 af aan de CIBAP (vakschool voor verbeelding) in Zwolle. M. werkt 2 dagen in de week als ontwerper bij een reclamebureau en maakt inmiddels ruim twee decennia deel uit van een band waarin hij het overgrote deel van zijn creativiteit kwijt kan. 

 

 

 

flyer_F10_kln

28 juli t/m 9 september 2018

Het wezen van de fotografie is de verbinding tussen beeld en werkelijkheid. Zonder werkelijkheid geen foto. Maar juist fotografen behoren tot het volkje dat vaak een draai geeft aan de echte wereld. De fotografen van het collectief F10 behoren daar zeker toe. In hun fotografische vertellingen willen ze de beschouwer ‘het andere’ tonen, ingegeven door hun waarnemingen, gedachten en emoties.

De expositie ‘het andere’ neemt u mee in de persoonlijke wereld van de 10 volgende fotografen: Rita Ballinckx, Anna Basemans, Dini van Gent, Gijs van Gent, Jan Jansen, Jaymes van Luppen, Theo Mastenbroek, Jean Marie Piron, Peter van Tuijl en Udelpag. De fotografen wonen en werken in België en Nederland.

Zondag 9 september belooft een interessante middag te worden omdat er dan een finissage is als feestelijke afsluiting van de expositie. Het programma van de finissage start om 14.30 uur. De fotografen van het collectief ontmoeten u dan graag.

 

Untitled-1

flyer_Piet_Sinke_kln

 

4 augustus t/m 23 september 2018

Beschilderde ruimte – fotografie Piet Sinke

In de verlaten ruimten van de voormalige textielfabriek is de scheppende kracht van de mens dreigend aanwezig.  Alom gebroken glas en resten van onstuimig leven. Het vleugelgeklap van een duif doet je verstarren. En vanaf alle muren en nissen wordt je gade geslagen door vele creaties. Soms vertederend: een portret  van een omgekomen vriend:  “repose en paix”, of een afbeelding van twee geliefden. Maar ook monsters, prehistorische vogels, abstracties; gebroken ruiten waar het bloed vanaf lijkt te druppelen. Dit alles in prachtig strijklicht. In de veelheid van onderwerpen zoekt de fotograaf naar de essentie; hoe creëer je fotografisch dat sfeerbepalende beeld. Aan onderwerpen geen gebrek.

Het boeiende van graffiti is dat het zich vervangt. Na vier jaar was het  kleine poortje met afgebroken slot dat toegang gaf tot deze “tentoonstellingsruimten” snel  gevonden. En het was anders  maar weer fotografisch net zo uitnodigend.

 

 

 

Verwachte exposities

Untitled-1

flyer_Grietje_Bouman_kln

15 september t/m 4 november 2018

Het Goede en het Schone  – fotografie Grietje Bouman

 

In onze cultuur wordt goedheid vaak geassocieerd met schoonheid.

We weten wel dat ware schoonheid van binnen zit maar we handelen er vaak niet naar want mensen worden doorlopend beoordeeld op hun uiterlijk.

 

Om deze serie te maken heeft Bouman (via facebook) gewone mannen gevraagd of ze hen mocht fotograferen als engel.

Voor haar is een engel een boodschapper van het goede, een brenger van licht en liefde.

Ze wilde de mannen met ontbloot bovenlijf fotograferen zodat ze niet beoordeeld zouden worden op uiterlijke schijn. Ze gebruikte geen vleugels of harpen en ze vroeg hen, terwijl ze fotografeerde, om contact te maken met de engel in zichzelf.

 

De foto’s zijn gemaakt in een kerk waardoor ze gebruik kon maken van de ingetogen sfeer,  het hoge licht en de zon die door de glas in lood ramen naar binnen scheen.

 

Door Nat Heen

Tegelijk met de engelenserie laat ze in de Tuinzaal bij Foto 21 een selectie zien uit het werk dat ze door de jaren heen gemaakt heeft bij slootjes, beekjes en plassen.

Water is een fenomeen dat haar al sinds jaar en dag fascineert. Ze maakt er vaak foto’s van, gewoon omdat het ‘moet’.

Untitled-1

 

flyer_Tatum_Kempers_kln

15 september t/m 4 november 2018

Tatum Kempers – fotografie

 

Het fotografische werk van Tatum Kempers bestaat voornamelijk uit zelfportretten die ze maakt door middel van verschillende technieken. Zo maakt zij gebruik van lightpainting ( schilderen met licht), lange sluitertijden, schilderen, en soms gebruikt ze haar iPhone of analoge technieken. Hiermee creëert ze een nieuw beeld dat verder gaat dan een standaard portret. De toeschouwer zal grote portretten zien met veel kleur en tevens zwart wit. Zwaar en donker maar ook licht en vrolijk. Het zal een compilatie zijn van haar werk van de afgelopen jaren.

Het proces is voor haar als een dagboek. Ze verkent hiermee innerlijke conflicten. Ze ervaart, test en probeert, geleid door haar gevoelens en emoties en laat het proces evolueren.

Door haar werk als maatschappelijk werker is ze gefascineerd geraakt door hoe mensen naar je kijken en hoe snel we over elkaar oordelen. Ze is van nature een enthousiast maar verlegen persoon en durft niet goed in de spotlights te staan. Met haar fotografie probeert ze op een andere manier naar zichzelf te kijken en uit te drukken hoe ze tegen zichzelf aan kijkt en hoe anderen haar zouden kunnen zien. Hiermee verlegt ze haar eigen grenzen.

Naast fotografisch werk maakt Tatum Kempers videoclips voor bands en kunstinstallaties bestaande uit video, fotografie, schilderen, animatie en performance. Deze maakt ze samen met haar man Rick Kup.

Tatum Kempers is afgestudeerd aan de school voor fotografie te Breda in 2014.

 

 

Exposities

2018 Kunstroute oude IJsselstreek

2018 Salon des Arts, Icer, Ulft, Netherlands

2018 Liquid Rooms-the labyrinth, international art show, Palazzo Ca’Zanardi, Venice, Italy

2018 Kunstroute Oude IJsselstreek, Silvolde , Netherlands

2017 Lessedra Gallery, Sofia, Bulgaria

2017 New 2018, New Dutch Photography Talent 2018, 5&33 Amsterdam, Netherlands

2017 Breekijzer breekt uit, Foto21, Bredevoort, Netherlands

2017 Gallerie 21, Breedenbroek, Netherlands

2016 Presentatie videoclip Tumblin’ around Shock Royal. Dru,Ulft, Netherlands

2016 Kunstroute Oude IJsselstreek, Netherlands

2014 School voor fotografie 10 jarig bestaan, Breda, Netherlands

 

Interviews & publications

2017 New Dutch Photography Talent 2018, book

2017 In the picture, school voor fotografie, (dutch only)

Untitled-1

flyer Imca Schoots_kln

 

29 september t/m 4 november 2018

Imca Schoots   |   You ain’t seen me

Imca Schoots heeft de afgelopen 4 jaar aan een zeer persoonlijk project gewerkt. De camera gebruikte ze om haar ziel bloot te leggen. Een voor haarzelf confronterend proces dat beelden heeft opgeleverd die schuren, ontroeren en verblijden. Met vormgever Eva van der Schans is er een boek samengesteld dat een krachtige selectie van de beelden heeft opgeleverd en een sterk poëtisch karakter heeft. Aspecten van het leven zoals pijn, kwetsbaarheid, kracht en bevrijding worden getoond door een serie zelfstudies en verstilde landschapsfoto’s.

CV

Imca Schoots (1973) is in 2014 afgestudeerd aan de HBO Fotografische Vormgeving van de Fotovakschool. Sindsdien is ze werkzaam als autonoom fotograaf en werkt ze aan verschillende langdurige fotografische projecten. Foto’s van haar zijn gepubliceerd in New Dutch Photography Talent 2014 van GUP.

Untitled-1

Recente exposities

flyer Marianne Hol_kln

Untitled-1

flyer Katja Efting_kln

Untitled-1

flyer_Flaming_Grace_Vivian_Keulards_kln2

Untitled-1

2_flyer_Huisdieren in de hoofdrol_Jan Gerber_kln

Untitled-1

flyer_Alledaags_Abstract_2018_kln

Untitled-1

flyer_Willen Wernsen China Revisited_kln

 

Untitled-1

flyer_Cursisten_Expositie_2018_kln

 

 

Untitled-1

flyer_Henk_Hilferink_Expositie_2018_kln_edited-1

Untitled-1

flyer_Piet van den Hengel_kln

 

 

 

flyer_Jan_Vernooij_kln

Untitled-1

flyer_Gelders nieuwsfoto_2017_kln_edited-1

Untitled-1

flyer_Rob_Chevallier_kln

Untitled-1

flyer_Wonderling_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

flyer_Bloeiselen_Marion_Bauhuis_retrospectief_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

 

 

 

 

flyer_Licht en ruimte_Dinie Wikkerink_kln

Untitled-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

 

 

 

 

 

2 flyer_Kaalslag_Lyde_de_Graaf_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

 

 

 

03_flyer_Water_Blik_kln_edited-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

Breekijzer_breekt_uit_affiche_LV_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_Oogappel_Hiske_Kremer_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_50+_Grietje Bouman_kln

 

Untitled-1

flyer_Winterreise_Paul_Bulteel_kln

Untitled-1

flyer_Take 5_Fotovakschool expo_kln_edited-1

Untitled-1

flyer_Heuvelrug Collectief_kln

Untitled-1

flyer_Sanne_Thunnissen_kln

Untitled-1

flyer_Cursisten_Expositie_2017_kln_edited-1

Untitled-1

flyer_Exploring Architectural Worlds_kln

Untitled-1

flyer_Parallelle Werelden_kln

Untitled-1

webflyer_huis-en-habitat_edited-2

Untitled-1

webflyer_gelders-nieuwsfoto2016_edited-2

Untitled-1

webflyer_burie-dreams_edited-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_Arcadië_kln

Untitled-1

flyer_Dorothee_Bavinck_kln 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_Mayke_Arts_en_Nico_Arts_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1 

flyer_Ankie_Grijsen_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_Langs de Bosporus_Nicole Segers__edited-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_expo_DinieWikkerink

Untitled-1

flyer_Pun-up's, maar dan anders….__edited-3

Untitled-1

flyer_Between love and chaos__kln_edited-1

Untitled-1

flyer_Love and Marriage_kl

Untitled-1

flyer_Cursisten expo 2016_kl

Untitled-1

flyer_3rd Life...oh deer_kln

Untitled-1

flyer_Personal_Places_kln

Untitled-1

GNF2015_flyer_grt_edited-6

Untitled-1

GNF2015_flyer_1_kln-2

Untitled-1

Compañeros_flyer_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

DUBAI_flyer_kl

Untitled-1

ODE_flyer_kln

Untitled-1

HERMA DARMSTADT_flyer_kl

Untitled-1

LINDA BORST_flyer_kln

Untitled-1

flyer expo Photographic Design_Foto21Bredevoort

Untitled-1

PARIJS_Wilco_Dragt_flyer

Untitled-1

Ode aan de natuur_Ketel_Meul_flyer_edited-3

Untitled-1

CURSISTEN EXPOSITIE 2015

Untitled-1

Weg naar nergens_Herfst_Grietje_Bouman_Foto21Bredevoort

Untitled-1

Untitled-1

Untitled-1

SPLEEN_flyer_website

Untitled-1

website-1

Untitled-1

website 2-1

Untitled-1

website 3-1

Untitled-1

2013-04