Huidige expositie

openingstijden wo t/m zo van 11 – 17 uur

 

Nieuwe expositie bij Foto21Bredevoort

flyer Katja Efting_kln

9 juni t/m 29 juli 2018

katjaeffting   |  constellations

 

katja effting is gefascineerd door het spanningsveld tussen
het fotografische platte vlak en de ruimte om haar heen
ruimte is een mysterie, het is geen tastbaar iets …
het is lucht tussen objecten
het is wel meetbaar en vooral voelbaar

ruimte heeft een relatie met tijd en afstand, het onderweg zijn en
verandering
er ontstaat een botsing tussen de voortschrijdende tijd en
de daadwerkelijke tijd die het moment van afdrukken inneemt

het terugkerende thema in katja’s werk is het bijzondere ogenblik wanneer
verschillende ongrijpbare ruimtelijke systemen elkaar kruisen

vormen deze grafische tekeningen werkelijk architectonische ruimtes?

wat is onder, wat is boven?

wat is nog de grond, wat is er bovenop gebouwd?

wat is reflectie en wat is het echt?

 

in haar werk stelt katja de constellaties der dingen ter discussie

zoals ook een sterrenbeeld niet gevormd is door fysieke connecties

maar door onze eigen manier van zien

die zij wil loslaten

op zoek naar momenten dat de wereld zoals we die kennen boven zichzelf uitstijgt

 

Untitled-1

flyer_Flaming_Grace_Vivian_Keulards_kln2

2 juni t/m 22 juli 2018

Flaming Grace – Vivian Keulards

 

Flaming Grace is een serie portretten van roodharige kinderen. Vele verhalen doen de ronde over mensen met het ‘rode’ MC1R-gen. Uniek zijn ze zeker. Slechts 2% van de wereldbevolking heeft van nature rood haar. Men beweert dat de roodharigen zelfs de komende 100 jaar zullen uitsterven.

De geënsceneerde portretten van de Nederlandse, Ierse en Amerikaanse kinderen zijn als serie verbonden vanwege hun fysieke kenmerken, maar Vivian Keulards wil vooral graag hun authenticiteit en individualiteit laten zien: zelfbewuste en dromerige personages. Hun mystieke en poëtische uitstraling fascineert haar enorm en brengt haar fantasie volop tot leven. Mochten ze met uitsterven zijn bedreigd, heeft zij wellicht ook een stukje geschiedenis geschreven met deze portretten.

De portretten zijn inmiddels de wereld over gereisd. Het werk was o.a. te zien het Argentijnse FotoFestival de la Luz XVIII, in het Ogden Museum in New Orleans en in the Art of Photography Show in San Diego. Ook zijn er portretten opgenomen in collecties (zoals Fine Art Museum in Houston en CPAC Denver).

De portretten zijn verzameld in een hardcover boek met een genummerde oplage van 500. Teun van der Heijden maakte een prachtig ontwerp en samen met het persoonlijke essay van roodharige Melanie McWhorter (Photo Eye, USA) en het sonnet van dichter Marc Eyck maken zij de serie af. Met het gevoel voor poëzie en schoonheid, zoals Vivian Keulards het heeft bedoeld. Het boek won drie keer goud en een keer brons bij de Moscow International Foto Awards en is te koop voor €40 bij Foto21 in Bredevoort.

 

 

Untitled-1

2_flyer_Huisdieren in de hoofdrol_Jan Gerber_kln

26 mei t/m 22 juli 2018

 

Stillevens met huisdieren in de hoofdrol – Jan Gerber

 

Jan Gerber (1957) fotografeert sinds zijn twaalfde.  Gestart met een Kodak ‘spreeuwenkistje’ gevolgd door een  balg camera. Deze kreeg hij in bruikleen van zijn oom Jan die hem tevens wegwijs maakte in de doka.

In 2014 is Jan Gerber begonnen met het experimenteren om huisdieren in de studio te fotograferen. In een schilderachtige  dramatische Barok  stijl door toevoeging van pannetjes theedoeken e.d. De basis voor zijn ideeën waren de oude meesters uit de Gouden eeuw en Renaissance. In de loop der tijd  zijn meer stijlen en ideeën ontstaan om huisdieren als stilleven vast te leggen en ontwikkelt hij een heel eigen stijl. Het zijn surrealistische beelden ontstaan vanuit zijn fantasie, absurd maar ook grappig.

Aan elke foto gaat veel voorbereiding vooraf. Het zoeken en vinden van dieren en artikelen neemt soms maanden in beslag en is een puzzel op zich. Bij  opdrachten creëert hij, in overleg met de opdrachtgever, een eigen sfeer door persoonlijke attributen toe te voegen.

Op zondag 17 juni tussen 13 – 17 uur is de fotograaf aanwezig bij de expositie.

Untitled-1

 

 

 

 

 

Verwachte exposities

flyer Marianne Hol_kln

 

In de Wandelgang: 2 juli t/m 12 augustus

Marianne Hol (1946)  kreeg haar opleiding aan de Vrije Academie te Nijmegen en de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Haar werk bestaat uit verschillende disciplines. De foto’s die ze exposeert zijn een onderdeel van haar beeldend werk. Het experimenteren met combinaties en vormen van foto’s maakt het mogelijk nieuw werk te creëren.  Het effect van kleur, vervagingen en herhalingen maakt het beeld verrassend. De handelingen van technieken op de computer zijn eindeloos. De beschouwer kan er zijn eigen invulling aan geven.

 

Untitled-1

 

flyer_F10_klnUntitled-1

28 juli t/m 9 september 2018

Het wezen van de fotografie is de verbinding tussen beeld en werkelijkheid. Zonder werkelijkheid geen foto. Maar juist fotografen behoren tot het volkje dat vaak een draai geeft aan de echte wereld. De fotografen van het collectief F10 behoren daar zeker toe. In hun fotografische vertellingen willen ze de beschouwer ‘het andere’ tonen, ingegeven door hun waarnemingen, gedachten en emoties.

De expositie ‘het andere’ neemt u mee in de persoonlijke wereld van de 10 volgende fotografen: Rita Ballinckx, Anna Basemans, Dini van Gent, Gijs van Gent, Jan Jansen, Hubert van Liefland, Jaymes van Luppen, Theo Mastenbroek, Jean Marie Piron en Peter van Tuijl. De fotografen wonen en werken in België en Nederland.

Zondag 9 september belooft een interessante middag te worden omdat er dan een finissage is als feestelijke afsluiting van de expositie. Het programma van de finissage start om 14.30 uur. De fotografen van het collectief ontmoeten u dan graag.

Untitled-1

flyer_Piet_Sinke_kln

 

4 augustus t/m 23 september 2018

Beschilderde ruimte – fotografie Piet Sinke

In de verlaten ruimten van de voormalige textielfabriek is de scheppende kracht van de mens dreigend aanwezig.  Alom gebroken glas en resten van onstuimig leven. Het vleugelgeklap van een duif doet je verstarren. En vanaf alle muren en nissen wordt je gade geslagen door vele creaties. Soms vertederend: een portret  van een omgekomen vriend:  “repose en paix”, of een afbeelding van twee geliefden. Maar ook monsters, prehistorische vogels, abstracties; gebroken ruiten waar het bloed vanaf lijkt te druppelen. Dit alles in prachtig strijklicht. In de veelheid van onderwerpen zoekt de fotograaf naar de essentie; hoe creëer je fotografisch dat sfeerbepalende beeld. Aan onderwerpen geen gebrek.

Het boeiende van graffiti is dat het zich vervangt. Na vier jaar was het  kleine poortje met afgebroken slot dat toegang gaf tot deze “tentoonstellingsruimten” snel  gevonden. En het was anders  maar weer fotografisch net zo uitnodigend.

 

Untitled-1

flyer Marcel Geven_kln

In de Wandelgang: 18 augustus t/m 30 september

Just the four of us

Vier foto’s (50×50) geprint op alupanel zijn de opmaat op de wandelgang die leidt naar de tentoonstelling van de overige exposanten van FOTO21 in Bredevoort.

Between love and chaos.
Momenten van emoties, gedachten en  ervaringen gevolgd door creatieve processen en concepten waarbij de totstandkoming onderdeel uitmaakt van het geheel en elke uitingsvorm is toegestaan.
Abstracte vormen, krachtige kleuren en licht spelen hierbij een belangrijke rol.
Voortdurend op zoek naar een diepere laag waarbij het bestaande beeld een transformatie ondergaat op weg naar een nieuwe realiteit.

Marcel
Op jonge leeftijd geïnteresseerd in o.a. kunst, film en muziek.
Van 2012 tot heden verdiept M. zich in de kunst middels literatuur en diverse bezoeken aan binnen en buitenlandse musea en galeries in o.a. Italië, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Schotland en Duitsland. Tijdens deze reis wordt de basis gelegd voor uiteenlopende kunstuitingen in woord, beeld en geluid.
Een omnivoor met een passie voor moderne abstracte kunst, alternatieve muziek en arthouse films.
Het scheppingsproces bestaat uit een opeenvolging van instinctieve en impulsieve artistieke handelingen in combinatie met doordachte overwegingen. Blind varen op het kompas van de zintuiglijke ervaring. 

M. Studeert in 1996 af aan de CIBAP (vakschool voor verbeelding) in Zwolle. M. werkt 2 dagen in de week als ontwerper bij een reclamebureau en maakt inmiddels ruim twee decennia deel uit van een band waarin hij het overgrote deel van zijn creativiteit kwijt kan. 

Untitled-1

Recente exposities

flyer_Alledaags_Abstract_2018_kln

Untitled-1

flyer_Willen Wernsen China Revisited_kln

 

Untitled-1

flyer_Cursisten_Expositie_2018_kln

 

 

Untitled-1

flyer_Henk_Hilferink_Expositie_2018_kln_edited-1

Untitled-1

flyer_Piet van den Hengel_kln

 

 

 

flyer_Jan_Vernooij_kln

Untitled-1

flyer_Gelders nieuwsfoto_2017_kln_edited-1

Untitled-1

flyer_Rob_Chevallier_kln

Untitled-1

flyer_Wonderling_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

flyer_Bloeiselen_Marion_Bauhuis_retrospectief_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

 

 

 

 

flyer_Licht en ruimte_Dinie Wikkerink_kln

Untitled-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

 

 

 

 

 

2 flyer_Kaalslag_Lyde_de_Graaf_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

 

 

 

03_flyer_Water_Blik_kln_edited-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

Breekijzer_breekt_uit_affiche_LV_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_Oogappel_Hiske_Kremer_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_50+_Grietje Bouman_kln

 

Untitled-1

flyer_Winterreise_Paul_Bulteel_kln

Untitled-1

flyer_Take 5_Fotovakschool expo_kln_edited-1

Untitled-1

flyer_Heuvelrug Collectief_kln

Untitled-1

flyer_Sanne_Thunnissen_kln

Untitled-1

flyer_Cursisten_Expositie_2017_kln_edited-1

Untitled-1

flyer_Exploring Architectural Worlds_kln

Untitled-1

flyer_Parallelle Werelden_kln

Untitled-1

webflyer_huis-en-habitat_edited-2

Untitled-1

webflyer_gelders-nieuwsfoto2016_edited-2

Untitled-1

webflyer_burie-dreams_edited-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_Arcadië_kln

Untitled-1

flyer_Dorothee_Bavinck_kln 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_Mayke_Arts_en_Nico_Arts_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1 

flyer_Ankie_Grijsen_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_Langs de Bosporus_Nicole Segers__edited-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

flyer_expo_DinieWikkerink

Untitled-1

flyer_Pun-up's, maar dan anders….__edited-3

Untitled-1

flyer_Between love and chaos__kln_edited-1

Untitled-1

flyer_Love and Marriage_kl

Untitled-1

flyer_Cursisten expo 2016_kl

Untitled-1

flyer_3rd Life...oh deer_kln

Untitled-1

flyer_Personal_Places_kln

Untitled-1

GNF2015_flyer_grt_edited-6

Untitled-1

GNF2015_flyer_1_kln-2

Untitled-1

Compañeros_flyer_kln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled-1

DUBAI_flyer_kl

Untitled-1

ODE_flyer_kln

Untitled-1

HERMA DARMSTADT_flyer_kl

Untitled-1

LINDA BORST_flyer_kln

Untitled-1

flyer expo Photographic Design_Foto21Bredevoort

Untitled-1

PARIJS_Wilco_Dragt_flyer

Untitled-1

Ode aan de natuur_Ketel_Meul_flyer_edited-3

Untitled-1

CURSISTEN EXPOSITIE 2015

Untitled-1

Weg naar nergens_Herfst_Grietje_Bouman_Foto21Bredevoort

Untitled-1

Untitled-1

Untitled-1

SPLEEN_flyer_website

Untitled-1

website-1

Untitled-1

website 2-1

Untitled-1

website 3-1

Untitled-1

2013-04