MENU
MENU

De Meelshoot Workshop 2013 | Een geweldige dag!

Dutchfoto Blog , 9 mei 2013

Zaterdag 27 april jl. hebben Guido en ik de langverwachte Workshop “Meelshoot” dan ook eindelijk neergezet. Deze workshop had ik al eens gedaan samen met Marije Weterings in Enschede in een leegstaand fabriekspand in 2011. Toen was er al veel animo voor en die animo bleef.. Na lang wikken en wegen (buiten de voorbereidingen, moet je nadien ook alles weer opruimen… ) hebben Guido en ik besloten deze workshop nogmaals uit te voeren. Dat was niet aan dovemansoren gericht! Binnen 1 week hadden we al voldoende cursisten /deelnemers om alles door te kunnen laten gaan. Die dag waren we met 21 man. 3 modellen, 3 MUA’s, catering, video alles was geregeld.

Zelfs het meel was speciaal voor die dag gemaakt door Klein Gunnewick te Vragender. Ik wilde namelijk heel dun meel gebruiken omdat deze gek genoeg het beste “kleefde”. Je wil namelijk ook stukken meel zien vliegen dan alleen poeder.

De dag starte om 10:00 uur en na een korte voorstelronde en koffie werd de dag door mij uiteengezet. Waarom de keuze van lampen en diffusers. Lichtmeten en uitleg doe duurlicht werkt i.c.m. flitslicht. Kortom niet alleen maar “schieten” maar ook een degelijke uitleg om dergelijke projecten zelf ook aan te kunnen pakken. Froukje Belksma stond rond 11-en al in de berg meel en het spel startte.. Heerlijk om te zien dat iedereen een dikke glimlach rond zijn of haar mond had de hele dag!

Bijkomend voordeel is wel dat je de mensen ontmoet welke je volgen op facebook of Twitter. Heel bijzonder om dan uiteindelijk de persoon achter die Avatar te mogen spreken.

We hebben na aanleiding van deze Workshop heel veel maar dan ook heel veel reactie’s gehad. En weer met de vraag… Doen jullie het nog een keer! Welnu daar moeten Guido en ik nog even over nadenken. Gezien het plezier en voor veel fotografen een unieke manier om andere foto’s te kunnen maken zeggen we eigenlijk direct ja….. maar het is echt een bende om op te ruimen!

Wil speciaal bedanken: Petra Smits, Jennifer Schonewille, Froukje Belksma, Dayenne Gierkink, Elske Heijerman, Sanne Heusinkveld, moeders Belksma voor de prima catering, Klein Gunnewick voor het meel en natuurlijk Guido de GraafOmdat hij zo gek was om het samen met mij te gaan doen! Chapeau!

Hierbij tevens de BTS [Behind The Scene’s] gemaakt tijdens de Meelshoot Workshop met dank aan Sanne Heusinkveld

[youtube_sc url=”http://youtu.be/d8r9Y-SiTyc” width=”960″]

Geen reacties

Geef een reactie

Previous post Next post
Images & Content © Dutchfoto 2021