MENU
MENU

Mamiya C33 met 80mm 2.8 Blue Dot en 65mm 3.5 | Middenformaat 6×6

Dutchfoto Blog , 17 mei 2012

Dutchfoto Mamiya C33

Zoals ik al in een andere blog schreef, ga ik steeds meer analoog en op middenformaat fotograferen. Ouderwets op film!
Zwartwit heeft dan wel mijn voorkeur. De Kodak TMax en TRI-x 120 film is gewoon nog te verkrijgen. Prijsvergelijken op internet maakt dat je soms goedkoop aan deze kwaliteitsfilms kunt komen. Ik haal mijn films bij Nordfoto.de. Snel, correct en goedkoop. (Heb geen aandelen maar een warme douche verdienen ze zeker).

Genoeg “gespammed”. Via Marktplaats kwam ik deze Mamiya C33 camera tegen met zowel een 80mm 2.8 (BlueDot) en een 65mm 3.5 objectief erbij.
Toevallig was de verkopende partij Jesse Kraal, een redacteur bij Digifoto Pro. Afgelopen dinsdag arriveerde het pakket en bovenstaand is nu mijn “nieuwe” camera. Pas vandaag kon ik de nieuwe aanwinst uitproberen. De Mamiya C33 is een middenformaat camera (6×6) en geeft dus die mooie vierkante beelden.

Verbaas me telkens over de kwaliteit van Mamiya camera’s en objectieven vooral als je nagaat deze is ongeveer 47 jaar oud is! Ik heb nu een complete Mamiya RZ67 set en nu dus deze Mamiya C33. Naast fantastische foto’s is deze Mamiya C33 ook gemakkelijk in het gebruik. Mijn eerste testrol (zwartwit Kodak TRI-x 400) heb ik reeds ontwikkeld. Zwartwit zelf ontwikkelen is snel en goed onder de knie te kijken en is ontzettend leuk om te doen! Kijk maar eens goed op internet voor de uitleg over ontwikkelen van zw-film en de benodigdheden.

En nu snel de straat op met deze kanjer! Weet nu al de opmerkingen….: “Waar kan ik de foto zien…?” en “Ik zie niets op de achterkant…?”
Geweldig!

Geen reacties

Geef een reactie

Previous post Next post
Images & Content © Dutchfoto 2020