MENU
MENU

Mijn nieuwe aanwinst | Busch Pressman 4×5″ Model D | Analoog

Dutchfoto Blog , 26 mei 2012

Mijn nieuwe aanwinst | Busch Pressman 4x5" Model D | Analoog

Vandaag kon ik hem dan uiteindelijk ophalen in Deventer. Voorafgaand aan mijn workshop “ZwartWit bewerkingen in Photoshop” op het Fotofestival Epe 2012, snel een tussenstop gemaakt in Deventer. Prachtige camera, geweldig onderhouden en werkelijk een plaatje om te zien. Alle sluitertijden kloppen en alles loopt heel soepel. Voor de Foto Academie zijn veel opdrachten gecombineerd met zowel de TC [Technische Camera, lees 4×5″] of midden-formaat analoge foto opdrachten.

Je kunt je goed voorstellen dat continue afreizen naar de Foto Academie in Rotterdam vanuit Lichtenvoorde [Achterhoek] om een technische camera te lenen voor de Academie opdrachten geen doen is. Te meer dat je uiteindelijk na gebruik het direct weer terug moet brengen! Andere studiegenoten willen natuurlijk ook gebruik maken van de Technische Camera…

Nu kan ik alles zelf doen, geen stress mbt de planning ed. Gewoon lekker in mijn tijd met mijn camera’s de opdrachten afronden! Heerlijk. En ik heb weer een nieuwe lotgenoot mogen ontmoeten. Charles, we gaan elkaar zeker snel weer spreken en ontmoeten! Dank voor je gastvrijheid.

Deze Busch Pressman is van het Model D en heeft een groothoek objectief de Kodak Ektar 127mm f/4.7. Snelste sluitertijd is 1/400 tot aan Bulb. Deze camera’s waren het antwoord op de Linhof camera’s en werden vooral gebruikt door de journalistiek in de jaren 50/60. Dit model is ook gefabriceerd in deze jaren en heeft tevens een roterende back. Landscape en Portrait opname’s zijn dus geen probleem.

Ben mijn eerste films al in de cassette’s aan het laden. Ik ga ze zelf ontwikkelen (zwartwit) middels de speciale MOD54 processor welke voor een Paterson 3 Reel tank ontwikkeld is.
6 Sheets van 4×5″ kan ik dan tegelijk ontwikkelen. Meer info over de MOD54 processor kan je hier vinden.

1 reactie
bert
19:19 april 30, 2016

Ik heb exact dezelfde, maar ben al 95 en daarom alleen een bewonderaar - prachtige toestel

Geef een reactie

Previous post Next post
Images & Content © Dutchfoto 2020