MENU
MENU

Nieuwe studio | Foto Academie & Workshops

Dutchfoto Blog , 25 februari 2012

Nieuwjaar 2012 Dutchfoto

Afgelopen maand was dan eindelijk de eindbeoordeling van mijn 2e jaar Vakopleiding aan de Foto Academie Rotterdam.

Rond 10:00 uur kwamen mijn “studie” genoten allemaal binnen druppelen. De spanning is dan van sommige gezichten af te lezen.
De laatste weken werk je je geheel toe naar deze belangrijke dag en je hebt altijd dat gevoel “heb ik voldoende uit te leggen qua foto’s” of  ben ik “niets vergeten”. Best intens.

Rond 11:00 uur startte mijn beoordeling, Alle foto’s, opdrachten vrij werk keurig tentoongesteld. Onderwijl lopen 4 be-oordelers al te “keuren”. Opmerkingen worden gemaakt en je bent benieuwd naar hun reactie. Na mijn mondelinge presentatie en uitleg van mijn werk en foto’s kwam het “kruisverhoor”. Waarom heb je hiervoor gekozen?, wat was je concept?, Ik zie het niet…. leg eens uit.. Ze kijken naar competentie’s, kunde en vertalingen van de opdrachten in je beeld.

Naast de kwaliteit van je beelden (denk aan gebruikte technieken, scherpte-diepte keuze’s en gebruik van (kunst)licht moet je je werk kunnen verdedigen en vertellen wat je gebracht heeft om dit fotografisch werk neer te leggen. Mooie hieraan is wel dat je echt bewust naar je beeld en werk moet blijven kijken en daarbij een goed beeld hebt van je stijl, richting en keuzes.

Eind van de dag was uiteindelijk de gehele groep door naar het 3e jaar. Zelf heb ik nog 1 taak te doen om mijn 2e jaar af te sluiten.
Meer experimenteren, conceptueel nog sterker worden en opdrachtvertalingen nog preciezer toepassen.
Het is wel een verlossing om te horen dat je door kunt naar het 3e jaar.. Heb er ook ontzettend veel zin in!

Nieuwe Studio & komende Workshops

Deze maand is dan uiteindelijk mijn nieuwe studio een feit.  Het betreft een ruimte van meer dan 100 vierkante meter en lekker dicht bij huis.
Naast de voldoende grote ruimte heb ik tevens een heerlijke werkhoogte van 4 meter. Ik kan nu mijn opdrachten en workshops definitief inplannen.
Meer informatie en nieuws hieromtrent volgt.

Dus houd mijn website | Blog in de gaten!!

 

Geen reacties

Geef een reactie

Previous post Next post
Images & Content © Dutchfoto 2020